Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Ekseriya metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli bir hin aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayan baplardır.
Yangına dayanıklı bapların dirlik kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu merhale ilenmeşap kapının yok olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını sundurmaımızın önemli bir parçbeyı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları kadar değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina dâhili yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle omuz omuza henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana nedeni alan yitirilmesine vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton Yangın Çıkış Kapısı merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.
Bu anlamda yangın merdivenleri sağlam anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.
Malik oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken diğer taraftan ise bölümler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.
Binalarda sınırlı standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; karşı adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Z tipi yangın merdiveni ismini strüktürlış şeklinden allıkır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.